Lego elokuva 2 – Duplot saapuvat leikkeihin mukaan

Lego elokuva 2 on Warner Brosin 2019 julkaisema jatko-osa saman nimiselle elokuvalle. Elokuva jatkuu käytännössä suoraan siitä mihin ensimmäinen loppui. Aivan pakollista ensimmäistä osaa ei ole katsoa mutta suosittelen silti nämä katsomaan järjestyksessä. Tarinasta tulee kokonaisempi näin ja toisaalta kakkososan aikana tehdään useita viittauksia ensimmäiseen.

Genre

Elokuva on suunnattu nuoremmalle väelle. Mikä on sinänsä ymmärrettävää Lego-teema huomioiden mutta juonen osalta asia ei ole näin yksioikoinen. Elokuvan ikäraja on seitsemän vuotta (K7) ja kestoa elokuvalla 1 tunti 49 minuuttia.

Juoni

Duplot saivat luvan tulla mukaan leikkeihin. Perheen vanhin poika kauhistuu tästä, sillä nyt olisi selvää ettei lego-kaupungista jäisi mitään jäljelle. Duplot sieppaavat Lego-kaupungista hahmoja hääjuhliin joita elokuvan pääosassa oleva hahmo Emmet lähtee pelastamaan. Kaiken kukkuraksi maailmanloppujen äiti uhkaa leluja.

Elokuva käsittelee perheen sisarusten yhteisiä leikkejä ja niihin liittyviä riitoja. Tätä perheen pienimmät katsojat eivät välttämättä hoksaa. Toisaalta heille on tarjolla huikea seikkailu ja pelastusoperaatio Duplojen maailmasta ja hääjuhlista.

Näyttelijät ja ohjaus

Tällä kertaa ohjaajan puikoissa heiluu Mike Mitchell ja käsikirjoituksesta vastaa ensimmäisen elokuvan ohjaajat Christopher Miller sekä Phil Lord. Mitchellin kädenjälki on näkynyt parhaiten aiemmin Paavo Pesusieni Kuivalla maalla (live-kohtaukset) sekä Shrek Forever After elokuvien kanssa.

Katsoin elokuvan suomenkielisellä dubbauksella. Joten alkuperäisten äänien osalta en osaa muutakuin veikkailla, että Chris Pratt tekee vakuuttavaa jälkeä Emmetin roolissa. Suomenkieliset ääninäyttelijät hoitivat hekin hommansa kotiin upeasti. Emmetin roolissa ”nähtiin” Putouksesta tuttu munamies Riku Nieminen, sekä toisessa pääosassa Lucyn roolissa tunnettu Iina Kuustonen.

Yleensä katson elokuvat mahdollisuuksien mukaan alkuperäisellä ääniraidalla. Tässäkin elokuvassa olisi ollut tarjolla Dolby Atmos äänet alkuperäisen ääniraidan kanssa. Katsoin elokuvan poikani kanssa ja hänelle kotimainen kieli oli luontevampi valinta. Ääninäyttelijöiden työ oli laadukasta eikä missään vaiheessa tullut mieleen, että tekisi mieli vaihtaa kieltä.

Palkinnot sekä ehdokkuudet

Elokuva ei juurikaan saanut palkintojen osalta huomiota. Yksi voitto parhaan perhe-elokuvan osalta ja sen myönsi MovieGuide Awards. Vaikka voittoja ei tullutkaan, niin elokuva sai silti useita ehdokkuuksia. Pääosin parhaaksi perhe-elokuvaksi mutta myös visuaalisista erikoistehoisteistaan.

Yhteenveto

Elokuva ei yltänyt kokonaisuutena ykkösosan tasolle vaikka leffa oli teknisesti hieno sekä hyvin ääninäytelty. Leffan suurin kompastuskivi on sen juoni, joka on hieman vaikea hahmottaa. Erityisesti perheen nuoremmalle väelle ja toisaalta juoni ei ole edes hauska. Leffassa ei ole juurikaan suunpieliä nostattavia kohtauksia. Näin ollen leffa jää lähinnä teknisen osaamisen esittelyyn, eikä se yllä edes siinä parhaimpien animaatioiden tasolle. Tätä tukee myös elokuvan saamatta jääneet palkinnot.

Elokuva tuotti Warner Brossille mukavat 200 miljoonaa dollaria, elokuvan budjetin ollessa ”vain” 99 miljoonaa dollaria. Eli plussalle jäi tukevasti.

Itse en tätä elokuvaa suosittele kuin pahimaan leffanälkään ja ehkä todellisille Legojen ystäville. Tätä tukee myös Rotten Tomatoes 68% tuloksella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: