Uusi Elokuvablogi

Tervetuloa seuraamaan uutta leffablogia! Elokuvablogin nimi on Leffavelho. Nimen keksiminen olikin odotettua vaikeampaa mutta jostain ajatus sitten putkahti. Tämä sen täytyy olla!

Kotimaisia leffablogeja löytyy lukuisia. Pikaisella arviolla aktiivisia taitaa olla jopa lähemmäs viitisenkymmentä. Kilpailua siis on. Tarvitaanko vielä yksi lisää? En tiedä tarvitaanko mutta harrastaahan saa ja jos harrastuksesta on iloa muille, niin ei tästä haittaakaan ole. Lisäksi havaitsin, että valtaosa naapuriblogeista on valinnut varsin analyyttisen ja tulkitsevan linjan. Eli referoidaan juonenkulku melko tarkastikin. Tällöin ei voi välttyä paljastamatta liikaa elokuvan yksityiskohtia. Tässä blogissa pyrin pitämään spoilerit omana tietonani ja koetan sisällyttää lyhyeen juonikuvaukseen oman näkemykseni miten se kyseisessä elokuvassa toimii.

Leffavelhossa arvostellaan, tai arvioidaan, katsomiani elokuvia kompaktissa muodossa. Päätarkoitus jutuilla on auttaa lukijoita itseään arvioimaan olisiko elokuva hyvä lisätä omalle katselulistalle vai jättääkö kyseinen nimike suoraan väliin. Lisäksi tarjoilen juttujen yhteydessä tietoa päänäyttelijöiden sekä ohjaajan aiemmista töistä. Otan kantaa elokuvan tekniseen toteutukseen kuvan ja äänen osalta.

Elokuvat katselen pääasiassa kotiteatterissa valkokankaalla “hiilikellarissani”. Oikealla leffateatterilla on omat etunsa ja fiiliksensä mutta tällä hetkellä sinne ei juuri ole mahdollisuuksia mennä. Lisäksi on nämä pandemiakuviot vaikeuttamassa.

Elokuvablogi on täysin harrastusprojekti. Päivätyökseni toimin täysin toisella alalla. Elokuvia olen kuitenkin katsonut “koko pienen ikäni” ja bloggaamisesta on jonkin verran aiempaa kokemusta. Elokuvista en ole kuitenkaan aiemmin kirjoittanut. Muutaman jutun jo tähän leffablogiin olenkin lisännyt. Havaitsin ettei elokuvista kirjoittaminen ollutkaan ihan niin simppeliä kuin alkuun ajattelin. Luotan vahvasti siihen, että jos nyt on havaittavissa pientä alkuhaparointia, niin laatu kyllä paranee ajan kanssa. Vähän niin kuin viini kypsyessään.

Aiempi kokemattomuus leffabloggaamisesta ei kuitenkaan haittaa. Tavoitteena saada blogille lukijoita ja hakukoneetkin huomioimaan tehty työ. Toistaiseksi sivusto on hieman “aavekaupunki” mutta korjataanpa tilanne pian!

Mikäli pidät lukemastasi, niin suosittelen kommentoimaan juttuja. Ja toki muutakin palautetta saa antaa. Lisäksi kannattaa muistaa tilata sähköpostiviesti uusista artikkeleista! Tilauspainikkeen löydät sivun oikeasta navigaatiosta.

Lopuksi erityiskiitokset Taikalyhty.blog sekä Elokuvan taikaa blogeille kommenteista mitenkä tekijänoikeusasetukset Suomessa menevät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: